Ne koristim taj Seeking već dugo što se Zagreba tiče. Pod time mislim da me apsolutno ne zanima sadašnja ušljiva ponuda u Zagrebu, ali imam zalihu od petnaestak sjajnih kontakata koje povremeno probudim. Trenutno bih rekao da je u Zagrebu, barem sa mojeg gledišta, jedina vrijedna pažnje Kristina i to samo ako je ona osoba za koju mislim da je. Zapravo, s obzirom da trenutno ševim jednu kolegicu s posla, trenutno ne tražim pretjerano nešto drugo, a i zanima me kako će se to rasplesti, budući da u tim vodama nemam baš nikakvog iskustva do sada.
No, ipak, kako je prošli četvrtak označio kraj jednog dvotjednog razdoblja tijekom kojeg sam 18 sati dnevno bio zaokupljen poslom i to svakodnevno, odlučio sam malo zaviriti u Beograd. I tu sam naišao na dva potpuno oprečna iskustva. Da krenem od prvog, neugodnijeg, koje pokazuje nove granice do kojih može sezati prijevara. Dakle, bila je u Beogradu jedna cura sa nickom Xenia, mislim da je više nema. Oni koji gledaju i cure u regiji su je vjerojatno zapazili jer je bila stvarno letjelica 5+ generacije. Čak sam prešao i preko toga da je plavuša i da po defaultu nije moj tip. I tako, mi izmijenili par poruka, dogovorili video poziv i cura na video pozivu izgleda tako da ti čeljust otpadne koliko zineš. Uz to je izrazito inteligentna, elokventna, sastavlja bez problema zavisno i nezavisno složene rečenice tako da osjetiš svaki interpunkcijski znak u govoru. Mislim da smo više od pola sata pričali. Međutim, ima jedna kvaka: cura je, prema vlastitim riječima, velika faca, PR menadžerica na Pink TV (valjda je mislila da će je to dignuti u mojim očima, hihi) i ne daje ime i prezime radi rezervacije zrakoplovne karte, nego bih ja njoj trebao doznačiti 300 eura da si ona kupi povratnu kartu. To je, naravno, bila crvena zastavica da nešto nije u redu. Onda sam ja njoj predložio da bih možda ja došao u Beograd (iako ne bih, zbog recentnih iskustava) i tu opet ona ima spremnu obranu: ne nalazi se, naime, ni sa kim iz Beograda ni u Beogradu, nego pristaje samo na sastanke u inozemstvu budući da je, kao, "velika faca", a diskrecija joj je izuzetno bitna

. E, sad, ja možda jesam bedast, ali ipak toliko bedast nisam da popušim te fore. Ne bi me 300 eura bacilo u stečaj, ali jednostavno ne volim ispadati magarac. A moguće da sam i pogriješio u prosudbi, u tom slučaju stvarno imam za čim žaliti...

.
A sad ono pozitivno: lolita123, cura s kojom sam se već sastajao , ali je nisam vidio više od 18 mjeseci. Teško se s njom bilo uskladiti jer je bila stjuardesa u jednoj zrakoplovnoj kompaniji iz Arapskog zaljeva, ali sad se, navodno, vratila u Srbiju. I tako, dogovorili mi glatko sastanak, unaprijed joj pošaljem kartu i rezervaciju hotelske sobe i, da preskočim nebitne dijelove, bilo je to još duplo bolje iskustvo nego ranije (a i onda je bilo fascinantno). Ne znam kako bih to opisao, ali ta mala kad te zajaši, prvo kreće lagano, u stilu "cabin crew prepare for take-off", a nakon toga "Igra rock n roll cijela Jugoslavija" do samog kraja. Uglavnom, više nego vrijedno iskustvo, vjerojatno treće po vrijednosti pd svih koje sam imao na Seeking-u.