Moje iskustvo je suprotno.
Seeking mi je puno bolji, Tinder sam izbrisao, iako mu se planiram vratiti jednog dana (s novim profilom, brojem, slikama, uređajem kako bih krenuo skroz iz početka jer izgleda da mi je ELO -∞ trenutno).
Sve ovo mogu govoriti samo iz svoje perspektive, jer ja nisam ni bogat, ni pretjerano zanimljiv, ni prezgodan, pa bi sve moglo biti do toga, a ne Tindera, ali svejedno ću ispričati.
A opet, daleko sam od luzera, plaća dosta iznadprosječna, uredan, šaljiv, brižan. Eventualno sam malo netipičan i iskren oko toga.
Na
Seekingu su cure 10 puta pristojnije nego na Tinderu. Na Tinderu 90 % ne odgovara na poruke nakon matcha, na Seekingu samo njih 50 % hahaha
I u to ne ubrajam očite botove, scammove i sl., njih bih uvijek svajpao lijevo (tipa Korejke, one sa slikama fotomodela i one bez slika).
Ali i na
Seekingu se isto treba truditi. Barem kod ovih cura koje nisu svaku noć s drugim, ove koje ti u prvoj poruci šalju cjenik nisu moj tip (ali tko voli nek izvoli).
Za ove "normalnije" (bez uvrede) ipak treba imati određenu dozu šarma, humora i sl. Recimo jako dobro reagiraju na prijedloge prvog susreta bez sexa, da se vidi tko si što si (obostrano).
Na Tinder boostove i platinum pretplatu sam potrošio barem 6000kn u zadnjih godinu dana. Bez toga uopće nije išlo ništa, ali ništa.
Pretplata i boostovi rezultirali su sa 7 IRL upoznavanja, ali svega jednim poljupcem, a kamoli ičim drugim. Znači nikakav uspjeh.
Od toga su mi 2 s kojima sam se neko vrijeme nastavio viđati u prijateljskim odnosima priznale da se nisu se sexale godinama, I kid you not! A fizički lijepe i zdrave... Što reći...
Od 100-tinjak poslanih superlajkova svega 3 matcha, i samo jedan IRL spoj. A obično bih se potrudio oko superlajkova, ne bi bili totalno bezvezni.
Očito superlajkove (plaćene direktne poruke bez matcha) ne shvaćaju kao ozbiljnost već kao luzerstvo, par mi ih je to i reklo.
Na Seekingu obično odgovore na direktne poruke ako imaš iole dobar ulet (znači ne tipa "bok, pošto pička").
Po meni cure na Tinderu jednostavno imaju previše izbora, pa čak i malo iznadprosječni muškarac kao ja teško može biti zamijećen, a kamoli prosječni. Kažu da je omjer ž/m barem 5:1 tamo.
Na Seekingu je omjer bio približno 1:1 zadnji put kad sam brojio (okolicu Zagreba 50 km, i nisam filtrirao po aktivnosti; ali provest ću bolja mjerenja uskoro, baš me zanima).
Na Tinderu čim bih rekao jednu krivu stvar odmah bi bio prekrižen i ne bi bilo druge prilike, ili ignore ili unmatch. I tu ne mislim na bezobrazne stvari tipa "hoćeš se jebat", nego bezazlene šale koje sam eto fulao, ili činjenicu da ne volim putovati.
Kvragu, svaka druga tamo traži travel buddije, a ne fuck buddije - bolesno ako mene pitate
Čak i kada su razgovori tekli dobro, tipa stalno imao dobre fore na koje bi pozitivno reagirale, ili imali zanimljive duboke rasprave, nikad nisam bio siguran od ničim izazvanog ignoriranja ili unmatchanja.
Dodatno, kada bih potaknut svim tim neuspjesima na Tinderu probao pristojno natuknuti da tražim sugar odnose, odmah stizala upozorenja.
Kvragu, čak ni sex ne smiješ spomenuti! Na hookup appu!
Znači iako se slažem s postom iznad da je izbor manji na Seekingu, na Seekingu ipak nemaš toliku konkurenciju i cure su puno otvorenije pa su šanse ipak veće.
A osobno tražim girl next door tipove koje traže dodatnu zaradu, ne tražim manekenke, influencerice i sl. koje gledaju da se udaju za nogometaša/mafijaša, tak da ja mogu naći što meni paše na Seekingu, imam par arrangmenta.
Nažalost ne ekskluzivnih (ne mogu si ih priuštiti), ali uvjeravaju me da ne pretjeruju XD
Ostali appovi:
Badoo - potpuni promašaj, nisam imao nijedan uspješan razgovor, a kamoli spoj. Na Tinderu sam ipak imao oko 50 razgovora preko 50 poruka. Doduše, na Badoo nisam pokušavao s direktnim porukama, već samo preko matchanja. Moram probati i taj aktivniji pristup.
Bumble - nema dovoljno ljudi, uglavnom strankinje, a nemam para da bih njih dejtao i one su toga svjesne pa ne matchaju. Iako one moraju uletiti prve kakti, uleti su "hey", tak da na kraju krajeva opet moraš ti uletit...
OkCupid - par razgovora uspješnih, ali malo ljudi i ne koriste app kako je zamišljen, rijetko tko ima popunjen profil, a to ne bi trebao biti hookup app, već za malo dublje upoznavanje. 0 IRL spojeva.
Plenty of Fish - lol, da i to sam probao... nema nikog tamo s ovih prostora
A za ove platonic na Seekingu ne znam što bih rekao - to mi je tako nepojmljivo da obično s takvima pokrenem razgovor čisto iz znatiželje da vidim šta je u tim glavama, i u glavama onih koji bi to simpali.