BANJA LUKA I OKOLINA - Iskustva & recenzije

Mislim da je došlo krajnje vrijeme da barem veći gradovi u Bosni dobiju svoju temu, jer cifra od preko 35 000 komentara u temi za Bosnu gotovo da nadilazi broj komentara za sve hrvatske gradove i županije. Moja želja je da se ovdje pišu detaljni prikazi cura koje rade u Banjaluci, da poredimo jedni sa drugima iskustva i da se forum ne pretvori u prdačinu kao što je pomenuta tema za čitavu BiH gdje dominiraju debilizmi, vantematske rasprave i bezbroj puta ponovljena pitanja na koja se odgovori nalaze na tražilici ili guglu. Ako već ne možete pronaći broj ili informaciju o nekoj curi ili želite da se svađate, pošaljite pp dotičnoj osobi koja je pisala prikaz za tu curu ili vas je vređala, da ne zatrpavamo forum takvim glupostima. Takođe, pozivam cure koje rade u BL ili najavljuju dolazak kod nas, da to slobodno objave ovdje. Hajde da i mi iz Bosne pokažemo da smo u stanju napraviti jednu normalnu temu, valjda nam je to svima u interesu...

I još jedna stvar prije prelaska na recenzije - pisao sam svoje doživljaje "ni po babu ni po stričevima", iskreno i bez zle namjere; ako se neka cura nađe uvređena ili oštećena ja joj se unaprijed izvinjavam, to je mišljenje samo jednog klijenta. Takođe, želim napomenuti da su ocjene dodjeljivane prema mjerilu trenutne ponude u Banjaluci; kada bih uzeo neki opštiji reper (npr. Balkan ili čitavu Evropu) onda bi većina cura dobila ocjenu-dvije manje. Oprostite mi usput i na skribomaniji, sjeban je to porok. 🙏 Pa da krenemo redom:

Cure koje trenutno rade u Banjaluci:

1. Snježa - kada bih morao izdvojiti tri najvažnije stvari koje tražim od djevojaka u ovom sportu onda bi na prvom mjestu definitivno bio personality, na drugom usluga i raspon usluge (što više toga van klasike to bolje), dok bi izgled zauzeo treću poziciju. Džek-pot iz mog ugla znači naći curu u kojoj su objedinjene te tri stvari (to bi bila Crystal). Ali kada bih morao da biram između dosadne ili arogantne cure sa TOP tijelom i prijatne cure prosječnog izgleda uvijek bih izabrao ovu drugu. Ako se osjećam ugodno dok sam sa njom, 60% mojih prohtjeva je time već ispunjeno i znam da neću otići nezadovoljan kakav god bio ostatak priče.

Eto odgovora na pitanje zašto osvrte započinjem baš sa Snježom. Kada bih napravio presjek od nekih četrdesetak cura u koliko sam do sada na ovaj način umočio, teško bi mi se bilo sjetiti još neke kod koje se ama baš nijedne sekunde nisam osjetio kao automat za vađenje novca. Taj ružni osjećaj uglavnom visi u zraku, kod jednih konstantno, kod drugih na momente, ali kod Snježe NIKAD. Da se razumijemo, ne može seks za novac biti tako čaroban kao seks sa voljenom osobom, ali sam sa Snježom definitivno najbliži tom osjećaju. Evo i sada, dok ovo pišem, mi je neka toplina oko srca iako nisam zaljubljen.

Nažalost, ne idem joj redovno iz razloga što volim isprobavati nove cure, ali ona je konstanta kojoj ću se uvijek vraćati. Ovom sportu (i ovom svijetu!) nedostaje takvih djevojaka i zato me povećanje tarife neće sprečiti da nastavim dolaziti i dalje.

- dogovor 👍 lokacija 👍 toplina (GFE) 👍 ljubaznost (razgovor) 👍 zalaganje 👍 predigra 👍 ne gleda na sat 👍 ne dira telefon 👍 guza 👍 seks 👍

(nije TOP model, ali ne mogu zaista ništa da navedem kao neku veću manu, cura da 120% od sebe u ta dva sata)

Ocjena - 8,5/10 (vrijedna redovnog obilaska)

Rečenica za kraj - istinska anomalija u mračnom kurvokosmosu laži, arogancije i materije. ❤️

2. Dora - prva od tri cure iz superteške kategorije. Stari engleski plemići su ovakve žene nazivali veličanstveno gojaznim, a ni ja nemam ništa protiv većih gabarita pod uslovom da ljulja kako treba. A ovdje se bogami ljulja kao da si na brodu; osjećao sam se kao Melvilov kapetan Ahab dok je očajnički pokušavao savladati okeansku neman, s tim da je on pokušavao ukrotiti kita, dok je ovdje kita pokušavala biti krotitelj. Ovo pišem pola u šali, a pola bogami i u zbilji, jer su vam zaista potrebni veliko iskustvo i velika vještina da bi u doggy pozi upravljali tom lelujajućom masom. Misionarska bi znatno olakšala stvar, ali neće ona, kao i većina cura njenih gabarita. Svakako je pohvalno to što je dobar dio te mase uskladišten u njenoj pozadini, ali su zato sise nesrazmjerno malene u odnosu na ostatak tijela što bih naveo kao njen najveći tjelesni nedostatak.

Što se tiče same usluge, ima tu nekoliko negativnih stvari koje ću navesti u donjem dijelu prikaza, ali sve te minuse ona kod mene kompenzuje submisivnošću. Cura nije naročito zainteresovana, ali kada doplatom uključiš taj sub-mod postaje mnogo zanimljivije, kako klijentu, tako čini se i njoj. To je i glavni razlog zašto joj se povremeno vraćam, jer je malo cura koje dopuštaju tu, meni tako dragu vrstu nastranosti.

Na samom kraju moram curu pohvaliti za jedan lukav trik - ukrala je identitet od Elene (koja se na početku isto oglašavala kao Dora) i tako se probila na račun tuđe slave. 😀

- ljubaznost 👍 prostor 👍 submisivnost 👍

- zatamnjena soba 👎 ne skida se do kraja 👎 misionarska isključena 👎

Ocjena - 7/10 (povremeno obići)

Rečenica za kraj - Ako masu smatrate mamom, onda ste ovdje na pravoj adresi.

3. Klinka - kada sam ovu malu doveo u apartman, izgledala je tako povučeno i stidljivo da sam pomislio da se neće htjeti ni skinuti, a kamoli nešto više. Ali ljudi moji, kakav zaokret se dogodio kada je izašla iz kupatila, ustremila se pogledom prema meni i... tu stajem. Cura je iz jedne malo drugačije priče, ne oglašava se javno i ne bi bilo nikako fer da neko ovdje nasluti njen identitet. Ovaj izvor dopamina sam otkrio ludom srećom i u odsustvu Crystal se trenutno najviše volim napajati na njemu.

- mnogo toga 👍

Ocjena - 8,5/10, raspon usluge - 10/10 (redovno obilaziti)

Rečenica za kraj - neviđen dar za prepoznavanje klijentovih potreba i bespogovorno ispunjavanje istih.

4. Ana - Srbijanka za koju mislim da je prije nekih sedam-osam godina radila na relaciji Banjaluka-Mostar pod imenom Maja/Anica. U međuvremenu je napravila jedan profil za odrasle, pa je cijena (vjerovatno na bazi toga što je sad, je li, "poznata") nekoliko puta poskočila.

Jednog vrućeg ljetnog dana mi se opasno prijebalo dok sam lutao gradom, a kako su svi drugi brojevi bili nedostupni odlučim da joj se javim bez nekih velikih očekivanja. Ona za divno čudo ekspresno odgovori da mogu odmah doći, pa sam tako kroz dvadesetak minuta već bio na njenim vratima. Ako bih svoj utisak o ovoj curi mogao sažeti u jednu riječ, onda bi to definitivno bila riječ "prosjek". Jedino što kod nje odudara od zlatne sredine jeste jako dobar oral, a drugi adut bi joj, barem kod ponekih muškaraca, mogao biti aktivni rimming koji je uključen u cijenu. Sa druge strane, naglasio bih da cura odiše nekom teškom sumornošću, iako mislim da po prirodi i nije takva. Moj melanholičan karakter od žena zahtijeva da me razvesele, a kod nje toga nema ni u tragovima.

Sve u svemu, po meni je cijena apsolutno previsoka za ono što nudi, tako da sam bio samo jednom i neću se vraćati.

- lokacija 👍 oral 👍 fetišizam 👍

- nerealno visoka cijena 👎 prosječna usluga 👎sumornost 👎

Ocjena - 5/10 (za otići jednom ili nijednom)

Rečenica za kraj - previše novca za prosječnu curu i isto takvu uslugu.

5. Lenka - još jedna Srbijanka koja se već izvjesno vrijeme pretežno oglašava na AS Oglasima. Prvi utisak stečen putem dopisivanja na Whatsapp-u je bio pozitivan i davao nadu da će i gostoprimstvo biti isto takvo, ali nažalost gotovo sve što sam doživio na licu mjesta je bilo suprotno tome. Prvi šok - nakon izlaska iz kupatila sam barem desetak minuta sjedio sam na krevetu zato što je ona kuckala na telefonu u drugoj prostoriji. Drugi šok - Lenka ne dozvoljava da ju se dira dok je u odjeći što praktično znači da je predigra isključena. Budući da kod mene preovladava uslovno rečeno "žensko" poimanje seksa, što će reći da dugačku predigru smatram neizostavnim i najvažnijim dijelom seksualne igre, Lenkino odbijanje da je pipnem je za mene bio veliki turn off, jer me time praktično natjerala da se odmah skinemo i pređemo na fizički kontakt. Treći šok - kada smo prešli na fizički kontakt, Lenka je već nakon dvije-tri promijenjene poze rekla da više ne može i da bi trebali završavati. Ali da ne bude da je samo kudim, reći ću i to da je ispunila neke moje fetiš fantazije i sa tim sam stvarno bio zadovoljan. Ne bih se vratio nikad više u taj stan, ali moram, jer nisam isprobao Maju. 😀

- dogovor 👍 fetišizam 👍

- kuckanje po telefonu 👎 nema dodirivanja (predigre) 👎 sumornost 👎 požurivanje 👎

Ocjena - 3/10 (zaobići)

Rečenica za kraj - Iznevjerena očekivanja.

6. Elena - druga cura iz superteške kategorije. Dolazak do njenog stana podsjeća na scene iz američkih akcionih debil-filmova, ali na kraju je bitno da ipak dođeš do cilja. Cura nije neljubazna, ne požuruje i slično kao mnoge druge, ali mi je ipak zasmetalo što se baš nekako osjeti da se bavi ovim samo zbog novca. Po gabaritima je jako slična Dori, s tim da su kod Elene kilogrami malo bolje raspoređeni (grudi su veće, a guza kompaktnija i utreniranija, pa uprkos masi ide kao po loju👌 Pored toga, Elena je malo ljepša u faci i radi bolji oral, ali za razliku od Dore nije sklona submisivnosti i nudi samo klasiku. Kada ih stavimo na vagu po meni su tu negdje, odlučuju nijanse i lične preferencije. Lično bih prednost dao Dori obzirom da mi je submisivnost nakon mogućnosti snimanja, usluga kojoj se najviše obradujem kada vidim da cura to nudi.

- lokacija (prostor) 👍 faca 👍 atributi 👍 oral 👍

- nedostatak entuzijazma 👍 nema misionarske 👎 radi samo klasiku 👎

Ocjena - 6,5/10 (otići jednom do dva puta)

Rečenica za kraj - lijepa i relativno utrenirana bucka koja bi mogla biti puno bolja kada bi unijela malo više entuzijazma u svoj posao.
Kako doci do snjeze ili nekih od tih
 
Mislim da je došlo krajnje vrijeme da barem veći gradovi u Bosni dobiju svoju temu, jer cifra od preko 35 000 komentara u temi za Bosnu gotovo da nadilazi broj komentara za sve hrvatske gradove i županije. Moja želja je da se ovdje pišu detaljni prikazi cura koje rade u Banjaluci, da poredimo jedni sa drugima iskustva i da se forum ne pretvori u prdačinu kao što je pomenuta tema za čitavu BiH gdje dominiraju debilizmi, vantematske rasprave i bezbroj puta ponovljena pitanja na koja se odgovori nalaze na tražilici ili guglu. Ako već ne možete pronaći broj ili informaciju o nekoj curi ili želite da se svađate, pošaljite pp dotičnoj osobi koja je pisala prikaz za tu curu ili vas je vređala, da ne zatrpavamo forum takvim glupostima. Takođe, pozivam cure koje rade u BL ili najavljuju dolazak kod nas, da to slobodno objave ovdje. Hajde da i mi iz Bosne pokažemo da smo u stanju napraviti jednu normalnu temu, valjda nam je to svima u interesu...

I još jedna stvar prije prelaska na recenzije - pisao sam svoje doživljaje "ni po babu ni po stričevima", iskreno i bez zle namjere; ako se neka cura nađe uvređena ili oštećena ja joj se unaprijed izvinjavam, to je mišljenje samo jednog klijenta. Takođe, želim napomenuti da su ocjene dodjeljivane prema mjerilu trenutne ponude u Banjaluci; kada bih uzeo neki opštiji reper (npr. Balkan ili čitavu Evropu) onda bi većina cura dobila ocjenu-dvije manje. Oprostite mi usput i na skribomaniji, sjeban je to porok. 🙏 Pa da krenemo redom:

Cure koje trenutno rade u Banjaluci:

1. Snježa - kada bih morao izdvojiti tri najvažnije stvari koje tražim od djevojaka u ovom sportu onda bi na prvom mjestu definitivno bio personality, na drugom usluga i raspon usluge (što više toga van klasike to bolje), dok bi izgled zauzeo treću poziciju. Džek-pot iz mog ugla znači naći curu u kojoj su objedinjene te tri stvari (to bi bila Crystal). Ali kada bih morao da biram između dosadne ili arogantne cure sa TOP tijelom i prijatne cure prosječnog izgleda uvijek bih izabrao ovu drugu. Ako se osjećam ugodno dok sam sa njom, 60% mojih prohtjeva je time već ispunjeno i znam da neću otići nezadovoljan kakav god bio ostatak priče.

Eto odgovora na pitanje zašto osvrte započinjem baš sa Snježom. Kada bih napravio presjek od nekih četrdesetak cura u koliko sam do sada na ovaj način umočio, teško bi mi se bilo sjetiti još neke kod koje se ama baš nijedne sekunde nisam osjetio kao automat za vađenje novca. Taj ružni osjećaj uglavnom visi u zraku, kod jednih konstantno, kod drugih na momente, ali kod Snježe NIKAD. Da se razumijemo, ne može seks za novac biti tako čaroban kao seks sa voljenom osobom, ali sam sa Snježom definitivno najbliži tom osjećaju. Evo i sada, dok ovo pišem, mi je neka toplina oko srca iako nisam zaljubljen.

Nažalost, ne idem joj redovno iz razloga što volim isprobavati nove cure, ali ona je konstanta kojoj ću se uvijek vraćati. Ovom sportu (i ovom svijetu!) nedostaje takvih djevojaka i zato me povećanje tarife neće sprečiti da nastavim dolaziti i dalje.

- dogovor 👍 lokacija 👍 toplina (GFE) 👍 ljubaznost (razgovor) 👍 zalaganje 👍 predigra 👍 ne gleda na sat 👍 ne dira telefon 👍 guza 👍 seks 👍

(nije TOP model, ali ne mogu zaista ništa da navedem kao neku veću manu, cura da 120% od sebe u ta dva sata)

Ocjena - 8,5/10 (vrijedna redovnog obilaska)

Rečenica za kraj - istinska anomalija u mračnom kurvokosmosu laži, arogancije i materije. ❤️

2. Dora - prva od tri cure iz superteške kategorije. Stari engleski plemići su ovakve žene nazivali veličanstveno gojaznim, a ni ja nemam ništa protiv većih gabarita pod uslovom da ljulja kako treba. A ovdje se bogami ljulja kao da si na brodu; osjećao sam se kao Melvilov kapetan Ahab dok je očajnički pokušavao savladati okeansku neman, s tim da je on pokušavao ukrotiti kita, dok je ovdje kita pokušavala biti krotitelj. Ovo pišem pola u šali, a pola bogami i u zbilji, jer su vam zaista potrebni veliko iskustvo i velika vještina da bi u doggy pozi upravljali tom lelujajućom masom. Misionarska bi znatno olakšala stvar, ali neće ona, kao i većina cura njenih gabarita. Svakako je pohvalno to što je dobar dio te mase uskladišten u njenoj pozadini, ali su zato sise nesrazmjerno malene u odnosu na ostatak tijela što bih naveo kao njen najveći tjelesni nedostatak.

Što se tiče same usluge, ima tu nekoliko negativnih stvari koje ću navesti u donjem dijelu prikaza, ali sve te minuse ona kod mene kompenzuje submisivnošću. Cura nije naročito zainteresovana, ali kada doplatom uključiš taj sub-mod postaje mnogo zanimljivije, kako klijentu, tako čini se i njoj. To je i glavni razlog zašto joj se povremeno vraćam, jer je malo cura koje dopuštaju tu, meni tako dragu vrstu nastranosti.

Na samom kraju moram curu pohvaliti za jedan lukav trik - ukrala je identitet od Elene (koja se na početku isto oglašavala kao Dora) i tako se probila na račun tuđe slave. 😀

- ljubaznost 👍 prostor 👍 submisivnost 👍

- zatamnjena soba 👎 ne skida se do kraja 👎 misionarska isključena 👎

Ocjena - 7/10 (povremeno obići)

Rečenica za kraj - Ako masu smatrate mamom, onda ste ovdje na pravoj adresi.

3. Klinka - kada sam ovu malu doveo u apartman, izgledala je tako povučeno i stidljivo da sam pomislio da se neće htjeti ni skinuti, a kamoli nešto više. Ali ljudi moji, kakav zaokret se dogodio kada je izašla iz kupatila, ustremila se pogledom prema meni i... tu stajem. Cura je iz jedne malo drugačije priče, ne oglašava se javno i ne bi bilo nikako fer da neko ovdje nasluti njen identitet. Ovaj izvor dopamina sam otkrio ludom srećom i u odsustvu Crystal se trenutno najviše volim napajati na njemu.

- mnogo toga 👍

Ocjena - 8,5/10, raspon usluge - 10/10 (redovno obilaziti)

Rečenica za kraj - neviđen dar za prepoznavanje klijentovih potreba i bespogovorno ispunjavanje istih.

4. Ana - Srbijanka za koju mislim da je prije nekih sedam-osam godina radila na relaciji Banjaluka-Mostar pod imenom Maja/Anica. U međuvremenu je napravila jedan profil za odrasle, pa je cijena (vjerovatno na bazi toga što je sad, je li, "poznata") nekoliko puta poskočila.

Jednog vrućeg ljetnog dana mi se opasno prijebalo dok sam lutao gradom, a kako su svi drugi brojevi bili nedostupni odlučim da joj se javim bez nekih velikih očekivanja. Ona za divno čudo ekspresno odgovori da mogu odmah doći, pa sam tako kroz dvadesetak minuta već bio na njenim vratima. Ako bih svoj utisak o ovoj curi mogao sažeti u jednu riječ, onda bi to definitivno bila riječ "prosjek". Jedino što kod nje odudara od zlatne sredine jeste jako dobar oral, a drugi adut bi joj, barem kod ponekih muškaraca, mogao biti aktivni rimming koji je uključen u cijenu. Sa druge strane, naglasio bih da cura odiše nekom teškom sumornošću, iako mislim da po prirodi i nije takva. Moj melanholičan karakter od žena zahtijeva da me razvesele, a kod nje toga nema ni u tragovima.

Sve u svemu, po meni je cijena apsolutno previsoka za ono što nudi, tako da sam bio samo jednom i neću se vraćati.

- lokacija 👍 oral 👍 fetišizam 👍

- nerealno visoka cijena 👎 prosječna usluga 👎sumornost 👎

Ocjena - 5/10 (za otići jednom ili nijednom)

Rečenica za kraj - previše novca za prosječnu curu i isto takvu uslugu.

5. Lenka - još jedna Srbijanka koja se već izvjesno vrijeme pretežno oglašava na AS Oglasima. Prvi utisak stečen putem dopisivanja na Whatsapp-u je bio pozitivan i davao nadu da će i gostoprimstvo biti isto takvo, ali nažalost gotovo sve što sam doživio na licu mjesta je bilo suprotno tome. Prvi šok - nakon izlaska iz kupatila sam barem desetak minuta sjedio sam na krevetu zato što je ona kuckala na telefonu u drugoj prostoriji. Drugi šok - Lenka ne dozvoljava da ju se dira dok je u odjeći što praktično znači da je predigra isključena. Budući da kod mene preovladava uslovno rečeno "žensko" poimanje seksa, što će reći da dugačku predigru smatram neizostavnim i najvažnijim dijelom seksualne igre, Lenkino odbijanje da je pipnem je za mene bio veliki turn off, jer me time praktično natjerala da se odmah skinemo i pređemo na fizički kontakt. Treći šok - kada smo prešli na fizički kontakt, Lenka je već nakon dvije-tri promijenjene poze rekla da više ne može i da bi trebali završavati. Ali da ne bude da je samo kudim, reći ću i to da je ispunila neke moje fetiš fantazije i sa tim sam stvarno bio zadovoljan. Ne bih se vratio nikad više u taj stan, ali moram, jer nisam isprobao Maju. 😀

- dogovor 👍 fetišizam 👍

- kuckanje po telefonu 👎 nema dodirivanja (predigre) 👎 sumornost 👎 požurivanje 👎

Ocjena - 3/10 (zaobići)

Rečenica za kraj - Iznevjerena očekivanja.

6. Elena - druga cura iz superteške kategorije. Dolazak do njenog stana podsjeća na scene iz američkih akcionih debil-filmova, ali na kraju je bitno da ipak dođeš do cilja. Cura nije neljubazna, ne požuruje i slično kao mnoge druge, ali mi je ipak zasmetalo što se baš nekako osjeti da se bavi ovim samo zbog novca. Po gabaritima je jako slična Dori, s tim da su kod Elene kilogrami malo bolje raspoređeni (grudi su veće, a guza kompaktnija i utreniranija, pa uprkos masi ide kao po loju👌 Pored toga, Elena je malo ljepša u faci i radi bolji oral, ali za razliku od Dore nije sklona submisivnosti i nudi samo klasiku. Kada ih stavimo na vagu po meni su tu negdje, odlučuju nijanse i lične preferencije. Lično bih prednost dao Dori obzirom da mi je submisivnost nakon mogućnosti snimanja, usluga kojoj se najviše obradujem kada vidim da cura to nudi.

- lokacija (prostor) 👍 faca 👍 atributi 👍 oral 👍

- nedostatak entuzijazma 👍 nema misionarske 👎 radi samo klasiku 👎

Ocjena - 6,5/10 (otići jednom do dva puta)

Rečenica za kraj - lijepa i relativno utrenirana bucka koja bi mogla biti puno bolja kada bi unijela malo više entuzijazma u svoj posao.
Zanima me klinka, kako doci do nje?
 

TELEFONSKI SEX UŽIVO

Nazad
Vrh