BANJA LUKA I OKOLINA - Iskustva & recenzije

Merdrere

Well-known member
Mislim da je došlo krajnje vrijeme da barem veći gradovi u Bosni dobiju svoju temu, jer cifra od preko 35 000 komentara u temi za Bosnu gotovo da nadilazi broj komentara za sve hrvatske gradove i županije. Moja želja je da se ovdje pišu detaljni prikazi cura koje rade u Banjaluci, da poredimo jedni sa drugima iskustva i da se forum ne pretvori u prdačinu kao što je pomenuta tema za čitavu BiH gdje dominiraju debilizmi, vantematske rasprave i bezbroj puta ponovljena pitanja na koja se odgovori nalaze na tražilici ili guglu. Ako već ne možete pronaći broj ili informaciju o nekoj curi ili želite da se svađate, pošaljite pp dotičnoj osobi koja je pisala prikaz za tu curu ili vas je vređala, da ne zatrpavamo forum takvim glupostima. Takođe, pozivam cure koje rade u BL ili najavljuju dolazak kod nas, da to slobodno objave ovdje. Hajde da i mi iz Bosne pokažemo da smo u stanju napraviti jednu normalnu temu, valjda nam je to svima u interesu...

I još jedna stvar prije prelaska na recenzije - pisao sam svoje doživljaje "ni po babu ni po stričevima", iskreno i bez zle namjere; ako se neka cura nađe uvređena ili oštećena ja joj se unaprijed izvinjavam, to je mišljenje samo jednog klijenta. Takođe, želim napomenuti da su ocjene dodjeljivane prema mjerilu trenutne ponude u Banjaluci; kada bih uzeo neki opštiji reper (npr. Balkan ili čitavu Evropu) onda bi većina cura dobila ocjenu-dvije manje. Oprostite mi usput i na skribomaniji, sjeban je to porok. 🙏 Pa da krenemo redom:

Cure koje trenutno rade u Banjaluci:

1. Snježa - kada bih morao izdvojiti tri najvažnije stvari koje tražim od djevojaka u ovom sportu onda bi na prvom mjestu definitivno bio personality, na drugom usluga i raspon usluge (što više toga van klasike to bolje), dok bi izgled zauzeo treću poziciju. Džek-pot iz mog ugla znači naći curu u kojoj su objedinjene te tri stvari (to bi bila Crystal). Ali kada bih morao da biram između dosadne ili arogantne cure sa TOP tijelom i prijatne cure prosječnog izgleda uvijek bih izabrao ovu drugu. Ako se osjećam ugodno dok sam sa njom, 60% mojih prohtjeva je time već ispunjeno i znam da neću otići nezadovoljan kakav god bio ostatak priče.

Eto odgovora na pitanje zašto osvrte započinjem baš sa Snježom. Kada bih napravio presjek od nekih četrdesetak cura u koliko sam do sada na ovaj način umočio, teško bi mi se bilo sjetiti još neke kod koje se ama baš nijedne sekunde nisam osjetio kao automat za vađenje novca. Taj ružni osjećaj uglavnom visi u zraku, kod jednih konstantno, kod drugih na momente, ali kod Snježe NIKAD. Da se razumijemo, ne može seks za novac biti tako čaroban kao seks sa voljenom osobom, ali sam sa Snježom definitivno najbliži tom osjećaju. Evo i sada, dok ovo pišem, mi je neka toplina oko srca iako nisam zaljubljen.

Nažalost, ne idem joj redovno iz razloga što volim isprobavati nove cure, ali ona je konstanta kojoj ću se uvijek vraćati. Ovom sportu (i ovom svijetu!) nedostaje takvih djevojaka i zato me povećanje tarife neće sprečiti da nastavim dolaziti i dalje.

- dogovor 👍 lokacija 👍 toplina (GFE) 👍 ljubaznost (razgovor) 👍 zalaganje 👍 predigra 👍 ne gleda na sat 👍 ne dira telefon 👍 guza 👍 seks 👍

(nije TOP model, ali ne mogu zaista ništa da navedem kao neku veću manu, cura da 120% od sebe u ta dva sata)

Ocjena - 8,5/10 (vrijedna redovnog obilaska)

Rečenica za kraj - istinska anomalija u mračnom kurvokosmosu laži, arogancije i materije. ❤️

2. Dora - prva od tri cure iz superteške kategorije. Stari engleski plemići su ovakve žene nazivali veličanstveno gojaznim, a ni ja nemam ništa protiv većih gabarita pod uslovom da ljulja kako treba. A ovdje se bogami ljulja kao da si na brodu; osjećao sam se kao Melvilov kapetan Ahab dok je očajnički pokušavao savladati okeansku neman, s tim da je on pokušavao ukrotiti kita, dok je ovdje kita pokušavala biti krotitelj. Ovo pišem pola u šali, a pola bogami i u zbilji, jer su vam zaista potrebni veliko iskustvo i velika vještina da bi u doggy pozi upravljali tom lelujajućom masom. Misionarska bi znatno olakšala stvar, ali neće ona, kao i većina cura njenih gabarita. Svakako je pohvalno to što je dobar dio te mase uskladišten u njenoj pozadini, ali su zato sise nesrazmjerno malene u odnosu na ostatak tijela što bih naveo kao njen najveći tjelesni nedostatak.

Što se tiče same usluge, ima tu nekoliko negativnih stvari koje ću navesti u donjem dijelu prikaza, ali sve te minuse ona kod mene kompenzuje submisivnošću. Cura nije naročito zainteresovana, ali kada doplatom uključiš taj sub-mod postaje mnogo zanimljivije, kako klijentu, tako čini se i njoj. To je i glavni razlog zašto joj se povremeno vraćam, jer je malo cura koje dopuštaju tu, meni tako dragu vrstu nastranosti.

Na samom kraju moram curu pohvaliti za jedan lukav trik - ukrala je identitet od Elene (koja se na početku isto oglašavala kao Dora) i tako se probila na račun tuđe slave. 😀

- ljubaznost 👍 prostor 👍 submisivnost 👍

- zatamnjena soba 👎 ne skida se do kraja 👎 misionarska isključena 👎

Ocjena - 7/10 (povremeno obići)

Rečenica za kraj - Ako masu smatrate mamom, onda ste ovdje na pravoj adresi.

3. Klinka - kada sam ovu malu doveo u apartman, izgledala je tako povučeno i stidljivo da sam pomislio da se neće htjeti ni skinuti, a kamoli nešto više. Ali ljudi moji, kakav zaokret se dogodio kada je izašla iz kupatila, ustremila se pogledom prema meni i... tu stajem. Cura je iz jedne malo drugačije priče, ne oglašava se javno i ne bi bilo nikako fer da neko ovdje nasluti njen identitet. Ovaj izvor dopamina sam otkrio ludom srećom i u odsustvu Crystal se trenutno najviše volim napajati na njemu.

- mnogo toga 👍

Ocjena - 8,5/10, raspon usluge - 10/10 (redovno obilaziti)

Rečenica za kraj - neviđen dar za prepoznavanje klijentovih potreba i bespogovorno ispunjavanje istih.

4. Ana - Srbijanka za koju mislim da je prije nekih sedam-osam godina radila na relaciji Banjaluka-Mostar pod imenom Maja/Anica. U međuvremenu je napravila jedan profil za odrasle, pa je cijena (vjerovatno na bazi toga što je sad, je li, "poznata") nekoliko puta poskočila.

Jednog vrućeg ljetnog dana mi se opasno prijebalo dok sam lutao gradom, a kako su svi drugi brojevi bili nedostupni odlučim da joj se javim bez nekih velikih očekivanja. Ona za divno čudo ekspresno odgovori da mogu odmah doći, pa sam tako kroz dvadesetak minuta već bio na njenim vratima. Ako bih svoj utisak o ovoj curi mogao sažeti u jednu riječ, onda bi to definitivno bila riječ "prosjek". Jedino što kod nje odudara od zlatne sredine jeste jako dobar oral, a drugi adut bi joj, barem kod ponekih muškaraca, mogao biti aktivni rimming koji je uključen u cijenu. Sa druge strane, naglasio bih da cura odiše nekom teškom sumornošću, iako mislim da po prirodi i nije takva. Moj melanholičan karakter od žena zahtijeva da me razvesele, a kod nje toga nema ni u tragovima.

Sve u svemu, po meni je cijena apsolutno previsoka za ono što nudi, tako da sam bio samo jednom i neću se vraćati.

- lokacija 👍 oral 👍 fetišizam 👍

- nerealno visoka cijena 👎 prosječna usluga 👎sumornost 👎

Ocjena - 5/10 (za otići jednom ili nijednom)

Rečenica za kraj - previše novca za prosječnu curu i isto takvu uslugu.

5. Lenka - još jedna Srbijanka koja se već izvjesno vrijeme pretežno oglašava na AS Oglasima. Prvi utisak stečen putem dopisivanja na Whatsapp-u je bio pozitivan i davao nadu da će i gostoprimstvo biti isto takvo, ali nažalost gotovo sve što sam doživio na licu mjesta je bilo suprotno tome. Prvi šok - nakon izlaska iz kupatila sam barem desetak minuta sjedio sam na krevetu zato što je ona kuckala na telefonu u drugoj prostoriji. Drugi šok - Lenka ne dozvoljava da ju se dira dok je u odjeći što praktično znači da je predigra isključena. Budući da kod mene preovladava uslovno rečeno "žensko" poimanje seksa, što će reći da dugačku predigru smatram neizostavnim i najvažnijim dijelom seksualne igre, Lenkino odbijanje da je pipnem je za mene bio veliki turn off, jer me time praktično natjerala da se odmah skinemo i pređemo na fizički kontakt. Treći šok - kada smo prešli na fizički kontakt, Lenka je već nakon dvije-tri promijenjene poze rekla da više ne može i da bi trebali završavati. Ali da ne bude da je samo kudim, reći ću i to da je ispunila neke moje fetiš fantazije i sa tim sam stvarno bio zadovoljan. Ne bih se vratio nikad više u taj stan, ali moram, jer nisam isprobao Maju. 😀

- dogovor 👍 fetišizam 👍

- kuckanje po telefonu 👎 nema dodirivanja (predigre) 👎 sumornost 👎 požurivanje 👎

Ocjena - 3/10 (zaobići)

Rečenica za kraj - Iznevjerena očekivanja.

6. Elena - druga cura iz superteške kategorije. Dolazak do njenog stana podsjeća na scene iz američkih akcionih debil-filmova, ali na kraju je bitno da ipak dođeš do cilja. Cura nije neljubazna, ne požuruje i slično kao mnoge druge, ali mi je ipak zasmetalo što se baš nekako osjeti da se bavi ovim samo zbog novca. Po gabaritima je jako slična Dori, s tim da su kod Elene kilogrami malo bolje raspoređeni (grudi su veće, a guza kompaktnija i utreniranija, pa uprkos masi ide kao po loju👌 Pored toga, Elena je malo ljepša u faci i radi bolji oral, ali za razliku od Dore nije sklona submisivnosti i nudi samo klasiku. Kada ih stavimo na vagu po meni su tu negdje, odlučuju nijanse i lične preferencije. Lično bih prednost dao Dori obzirom da mi je submisivnost nakon mogućnosti snimanja, usluga kojoj se najviše obradujem kada vidim da cura to nudi.

- lokacija (prostor) 👍 faca 👍 atributi 👍 oral 👍

- nedostatak entuzijazma 👍 nema misionarske 👎 radi samo klasiku 👎

Ocjena - 6,5/10 (otići jednom do dva puta)

Rečenica za kraj - lijepa i relativno utrenirana bucka koja bi mogla biti puno bolja kada bi unijela malo više entuzijazma u svoj posao.
 
7. Maserka (Čelinac) - opuštajuća/terapeutska masaža uz koju se može dogovoriti happy ending. Veliki sam ljubitelj masaža, ali sam vremenom shvatio da ne volim kombinovati erotiku sa klasičnim masiranjem, a kod ove cure se dešava upravo to. U prvih osamdesetak minuta nema ni trunka senzualnosti, da bi na kraju uslijedio nagli prelaz prema polnom organu. Dakle, izostaje postepeno akumuliranje sjemena koje na kraju dovodi do eksplozije, što se dešava kod prave erotske masaže. Da se razumijemo, nije to nikakva kritika na njen račun jer cura stvarno profesionalno odradi svoj glavni posao, a to što bih ja želio nešto više od toga što ona nudi je druga stvar. Kad bi se barem obukla erotski i da se može dirati bilo bi meni puno bolje jer cura stvarno ne izgleda loše, ali nisam htio navaljivati kad vidim da neće. Poštujem.

Malo je nezgodno doći do nje budući da više ne radi u Banjaluci, već isključivo u svom prostoru u Čelincu, ali nije na kraj svijeta i ako vam je lijepo sa njom onda nije daleko nimalo.

- ljubaznost 👍 izgled 👍 klasična masaža 👍

- prostor/lokacija 👎

Rečenica za kraj - zvanično jedina masaža (zvanično) u BL i okolini uz koju se može dobiti srećni završetak

8. Goga - ne zamjerite tadašnjem studentu bez novca, bez cure, suvog kurca danima... što ga je muka natjerala da pohodi Goginu jazbinu. U jazbini nered, nehigijena, smrad. Ne idem nikad ženi u goste da bih samo praznio jaja, nepojmljivo mi je takvo doživljavanje seksa i života, ali tad je bilo samo to. Pobjegao glavom bez obzira, istuširao se kući jedno petnaest puta i prokleo dan kada sam otišao kod nje.

- sve 👎

Ocjena - 2/10

Rečenica za kraj - žali Bože sto maraka...

9. Jelena - treća cura iz superteške kategorije. Radi se o tipičnom brdsko-balkanskom tipu žene: izuzetno snažna, grubog glasa, galami, psuje, ali nije neljubazna, naprotiv; odjeća stara, možda još iz osnovne škole; kosa mok-mokra, direkt sa tuša; u stanu Hirošima, u kupatilu Nagasaki, jedva sam našao malo mjesta na kauču da se mogu izuti k'o čo'ek. Ukratko, sve vjesnici totalne kataklizme, ali kada je počelo svlačenje nakon prijatne predigre stvari su se naglo počele okretati u moju korist. Prvo, cura ima brutalne atribute - divne prirodne sisurine i veliku guzu čvrstu kao kamen. Drugo, jebe se kao štuka. Uglavnom mi fizički seks nije prioritetan, ali ovdje sam uživao u njemu kao rijetko kad. Em joj vagina ima tako lijep volumen da savršeno naliježe u svakoj pozi, em cura stvarno zna da se praši. Da hoće malo da sredi sebe i stan bilo bi još bolje. Ali sa svakom je tako, uvijek postoji barem jedno "samo da je još"...

- dogovor 👍 cijena 👍 atributi 👍 titjob 👍 seks 👍

- neuredan stan 👎 odjeća 👎 nudi seks bez kondoma 👎

Ukupna ocjena - 7/10, seks 10/10 (povremeno obilaziti)

Rečenica za kraj - brutalna jebačina za male pare!
 
Cure koje su nekada radile u Banjaluci:

10. Sofija - prodavačice ljubavi na ovim prostorima obično ne poznaju razliku između eskorta i obične prostitucije, pa je tako odnos prema klijentu Eurogirlsescort djevojaka i onih sa lokalnih oglasa uglavnom identičan. Ugradi silikone, izbaci guzicu i misli da može biti eskort djevojka. Jedina domaća cura od svih ovdje navedenih čiju bih uslugu mogao svrstati u tu kategoriju je bila Sofija (moguće da tu spada i Ines, ali nisam bio). Ne baš eskort u punom značenju te riječi, ali obična kurvica svakako bila nije. Razlozi zbog kojih nju odvajam od uđi-izađi djevojaka su sljedeći: prostor (uvijek prostran i relativno luksuzan), odnos prema klijentu (prije susreta sasluša klijentove želje i onda se ponaša u skladu sa njima), stil oblačenja, spremnost da klijentu pruži netjelesna zadovoljstva, itd. U vrijeme kada je Banjaluka bila još pustija nego danas, ova djevojka je sigurno mnogima bila jedina prava seksualna oaza. Bila visoka, punije građe i većih sisa, voljela mrak i ljubljenje. Ni u čemu nije bila vanserijska, ali je u svemu bila dobra.

Ocjena - 8/10

Rečenica za kraj - vjerovatno jedini pravi escort u Banjaluci, ali nekad bio...

11. Cura iz Brčkog - dvije cure su prije nekih šest-sedam godina radile punom parom kod Toplane, mlađa je bila iz Brčkog, a starija iz Beograda. Kada sam došao stale su obe pred mene i rekle da biram (trojka je isto bila u opticaju); ja sam nažalost izabrao prvu jer je bila ljepša i imala bolju pozadinu. Čim sam zakoračio u sobu izvadila je kondom, a nakon samo dva-tri minuta seksa odglumila jaku bol i rekla da moramo završavati. Odmah naredni dan sam otišao kod ove druge, čitajte odmah ispod kako je to završilo. Uz Gogu, najgore iskustvo u Banjaluci.

Ocjena - 2/10

Rečenica za kraj - Katafuckingstrofa

12. Beograđanka (Vesna) - izgledom nešto lošija od ove iznad, ali što se tiče ljubaznosti i usluge puno bolja. Pošto sam njome bio relativno zadovoljan uzimajući u obzir pristupačnu cijenu, a nisam ovu drugu više htio gledati očima, upitam je da mi da privatni broj pa da se viđamo kod nje, na šta je ona pristala. Da sam znao gdje jadnica prebiva ne bih ni u snu došao; bila je to stara oronula dvospratnica, vlasnici u prizemlju, a ona se tek doselila gore. Kako je namještaj bio trošan i najmanji pokret izazivao škripu, nismo nikako mogli naći mjesto gdje bi se mogli prašiti, a da oni dolje ništa ne čuju. I tako je ona mrtva-ladna izjavila da ćemo morati preći na pod, što sam naravno kategorički odbio i nekako izvojevao ašikovanje na najmanje raspadnutom dijelu namještaja. Pošto su ukućani evidentno bili upoznati sa tim čime se dotična bavi, na izlasku sam pored svega morao istrpiti prezrive poglede čitave porodice. Već naredni dan mi se opet javila i preklinjala me da dođem opet, a nakon mog odbijanja počela je spuštati cijenu na 50 ili čak 30 maraka, ne sjećam se više. Cura je bila u nekim gadnim problemima, ne znam kako je završila, isključila je broj, prestala se oglašavati, moguće da su je deportovali nazad u Srbiju. I pored svega, bila je to u tadašnje vrijeme dobra opcija za studenta sa krezavim novčanikom, jer si za malo para mogao dobiti solidan seks sa solidnom curom.

Ukupna ocjena - 5/10

Rečenica za kraj - solidan studentski paket, nekad bio...

13. Domina Trina - moja nasušna potreba za novim iskustvima u seksu dovela me kod jedne od dvije domine koje su u to vrijeme ordinirale Banjalukom. Sjećam se kako mi je pričala da je ona na tom polju broj 1 u regionu i da robovi samo zbog nje potežu čak iz Austrije za Banjaluku. Nisam imao baš nikakvog iskustva u svemu tome, pa je riješila da me testira sa raznim vidovima subordinacije, dok ne pronađemo tačno ono što mi odgovara. Tako smo isprobali sve, od šibanja, voska i masiranja stopala, pa do oponašanja psa i jurenja teniske loptice po njenom stanu. Pošto smo zaključili da me ništa od navedenog nije napalilo sporazumno smo prekinuli seansu nakon dvadesetak minuta. Svoje sub-fetiše sam kasnije ipak otkrio kod drugih cura, a njoj sam ostavio 100 maraka i otišao. Ne znam da li još uvijek radi, ali mislim da i dalje imam njen broj u telefonu, pa ako ima zainteresovanih robova mogu priupitati.
 
Strankinje koje povremeno rade u Banjaluci:

14. Mirela Brazilka - ako se mene nešto pita slovenske žene su najbolje na svijetu i gledano estetski (i dalje od toga) nemam prijeku potrebu za Filipinkama ili Brazilkama. Postoji tu ipak jedna druga stvar koja me vuče ka njima i ne da mi mira, a zove se - radoznalost duha. Jer kurvanje je za mene povrh svega jedno veliko hodočašće, pa tek onda sve ostalo. U svakom ženskom čmaru, pa i onom najsmrdljivijem poput Goginog, ja sam - vjerovali ili ne - njušio klicu duha.

Eto zašto sam se obradovao Mireli, za koju bih rekao da je neko vrijeme radila u njemačkim bordelima jer su joj se par puta vjerovatno iz navike oteli njemački uzvici. Svešću svoje utiske o njoj u par crtica - sva od plastike, osim očiju (neki su ovdje čak pisali da se radi o transseksualcu sa čime se ja ne bih složio), ljubazna na italijanski ultraizvještačen način (opet bolje od arogancije domaćih djevojaka), podjednako izvještačena porno gluma tokom seksa (opet bolje od nezainteresovanog naguživanja) i na kraju, jedna velika pohvala - dozvolila je da napravim nekoliko video snimaka, i to bez ikakve nadoknade!

Još jedna crtica upisana, još jedna nacija prekrižena, a duh za korak bliži konačnom cilju - ataraksiji i izlasku iz nužne kaljuge zvane prostitucija.

- ljubaznost 👍 igranje sa sisama 👍 snimanje bez nadoplate 👍

- previše plastike 👎 izvještačen porn experience 👎

Ocjena - 8/10

Rečenica za kraj - kome ne smeta plastika teško da će naći neku veću zamjerku.

15. Crystal Richi - šećer naravno ide na kraju, ali neću se ponavljati po stoti put, broj žutih palčeva dovoljno govori. 🙂

- (između ostalog) ljubazna 👍 multipraktična 👍 zabavna 👍 prirodna 👍 interesantna 👍 jedinstvena 👍 šarmantna 👍 žena i drug 👍 kompletna figura 👍 prelijepo lice 👍 osmijeh 👍 pogled 👍 atributi 👍 oral 👍 sex 👍 porno ugođaj 👍 cijena 👍 razne dodatne usluge uz doplatu 👍...

Ocjena - 10/10, izgled i personality - 12/10

Rečenica za kraj - mjerna jedinica za mnoge lijepe stvari. 🙂
 
Doktore, svaka čast za opise i za temu.
Sto se tiče Banja Luke ja sam bio kod jedne debele, da li je Dora ili Ela ja ne znam, znam samo da je baš predebela pa sam uzeo samo oral, jer ne znam u koju bi pozu sa njom. Ko voli baš baš debele, ovo je pun pogodak. I da, oral je fantastičan, radi bukvalno sve ako vam je naravno higijena uredna, pa ko voli nek izvoli.
Pozdrav
 
Potvrđjem za dotičnu Maja/Anica, dok je radila preko oglasa, jednom bio kod nje. Onda je bila neka osrednja ocjena. Čak sam po zavrsenom poslu imao i problema sa njenim likom koji je stalno u drugoj sobi, to mi je kasnije potvrdilo jos par ljudi koji su bili.
 
Mislim da je došlo krajnje vrijeme da barem veći gradovi u Bosni dobiju svoju temu, jer cifra od preko 35 000 komentara u temi za Bosnu gotovo da nadilazi broj komentara za sve hrvatske gradove i županije. Moja želja je da se ovdje pišu detaljni prikazi cura koje rade u Banjaluci, da poredimo jedni sa drugima iskustva i da se forum ne pretvori u prdačinu kao što je pomenuta tema za čitavu BiH gdje dominiraju debilizmi, vantematske rasprave i bezbroj puta ponovljena pitanja na koja se odgovori nalaze na tražilici ili guglu. Ako već ne možete pronaći broj ili informaciju o nekoj curi ili želite da se svađate, pošaljite pp dotičnoj osobi koja je pisala prikaz za tu curu ili vas je vređala, da ne zatrpavamo forum takvim glupostima. Takođe, pozivam cure koje rade u BL ili najavljuju dolazak kod nas, da to slobodno objave ovdje. Hajde da i mi iz Bosne pokažemo da smo u stanju napraviti jednu normalnu temu, valjda nam je to svima u interesu...

I još jedna stvar prije prelaska na recenzije - pisao sam svoje doživljaje "ni po babu ni po stričevima", iskreno i bez zle namjere; ako se neka cura nađe uvređena ili oštećena ja joj se unaprijed izvinjavam, to je mišljenje samo jednog klijenta. Takođe, želim napomenuti da su ocjene dodjeljivane prema mjerilu trenutne ponude u Banjaluci; kada bih uzeo neki opštiji reper (npr. Balkan ili čitavu Evropu) onda bi većina cura dobila ocjenu-dvije manje. Oprostite mi usput i na skribomaniji, sjeban je to porok. 🙏 Pa da krenemo redom:

Cure koje trenutno rade u Banjaluci:

1. Snježa - kada bih morao izdvojiti tri najvažnije stvari koje tražim od djevojaka u ovom sportu onda bi na prvom mjestu definitivno bio personality, na drugom usluga i raspon usluge (što više toga van klasike to bolje), dok bi izgled zauzeo treću poziciju. Džek-pot iz mog ugla znači naći curu u kojoj su objedinjene te tri stvari (to bi bila Crystal). Ali kada bih morao da biram između dosadne ili arogantne cure sa TOP tijelom i prijatne cure prosječnog izgleda uvijek bih izabrao ovu drugu. Ako se osjećam ugodno dok sam sa njom, 60% mojih prohtjeva je time već ispunjeno i znam da neću otići nezadovoljan kakav god bio ostatak priče.

Eto odgovora na pitanje zašto osvrte započinjem baš sa Snježom. Kada bih napravio presjek od nekih četrdesetak cura u koliko sam do sada na ovaj način umočio, teško bi mi se bilo sjetiti još neke kod koje se ama baš nijedne sekunde nisam osjetio kao automat za vađenje novca. Taj ružni osjećaj uglavnom visi u zraku, kod jednih konstantno, kod drugih na momente, ali kod Snježe NIKAD. Da se razumijemo, ne može seks za novac biti tako čaroban kao seks sa voljenom osobom, ali sam sa Snježom definitivno najbliži tom osjećaju. Evo i sada, dok ovo pišem, mi je neka toplina oko srca iako nisam zaljubljen.

Nažalost, ne idem joj redovno iz razloga što volim isprobavati nove cure, ali ona je konstanta kojoj ću se uvijek vraćati. Ovom sportu (i ovom svijetu!) nedostaje takvih djevojaka i zato me povećanje tarife neće sprečiti da nastavim dolaziti i dalje.

- dogovor 👍 lokacija 👍 toplina (GFE) 👍 ljubaznost (razgovor) 👍 zalaganje 👍 predigra 👍 ne gleda na sat 👍 ne dira telefon 👍 guza 👍 seks 👍

(nije TOP model, ali ne mogu zaista ništa da navedem kao neku veću manu, cura da 120% od sebe u ta dva sata)

Ocjena - 8,5/10 (vrijedna redovnog obilaska)

Rečenica za kraj - istinska anomalija u mračnom kurvokosmosu laži, arogancije i materije. ❤️

2. Dora - prva od tri cure iz superteške kategorije. Stari engleski plemići su ovakve žene nazivali veličanstveno gojaznim, a ni ja nemam ništa protiv većih gabarita pod uslovom da ljulja kako treba. A ovdje se bogami ljulja kao da si na brodu; osjećao sam se kao Melvilov kapetan Ahab dok je očajnički pokušavao savladati okeansku neman, s tim da je on pokušavao ukrotiti kita, dok je ovdje kita pokušavala biti krotitelj. Ovo pišem pola u šali, a pola bogami i u zbilji, jer su vam zaista potrebni veliko iskustvo i velika vještina da bi u doggy pozi upravljali tom lelujajućom masom. Misionarska bi znatno olakšala stvar, ali neće ona, kao i većina cura njenih gabarita. Svakako je pohvalno to što je dobar dio te mase uskladišten u njenoj pozadini, ali su zato sise nesrazmjerno malene u odnosu na ostatak tijela što bih naveo kao njen najveći tjelesni nedostatak.

Što se tiče same usluge, ima tu nekoliko negativnih stvari koje ću navesti u donjem dijelu prikaza, ali sve te minuse ona kod mene kompenzuje submisivnošću. Cura nije naročito zainteresovana, ali kada doplatom uključiš taj sub-mod postaje mnogo zanimljivije, kako klijentu, tako čini se i njoj. To je i glavni razlog zašto joj se povremeno vraćam, jer je malo cura koje dopuštaju tu, meni tako dragu vrstu nastranosti.

Na samom kraju moram curu pohvaliti za jedan lukav trik - ukrala je identitet od Elene (koja se na početku isto oglašavala kao Dora) i tako se probila na račun tuđe slave. 😀

- ljubaznost 👍 prostor 👍 submisivnost 👍

- zatamnjena soba 👎 ne skida se do kraja 👎 misionarska isključena 👎

Ocjena - 7/10 (povremeno obići)

Rečenica za kraj - Ako masu smatrate mamom, onda ste ovdje na pravoj adresi.

3. Klinka - kada sam ovu malu doveo u apartman, izgledala je tako povučeno i stidljivo da sam pomislio da se neće htjeti ni skinuti, a kamoli nešto više. Ali ljudi moji, kakav zaokret se dogodio kada je izašla iz kupatila, ustremila se pogledom prema meni i... tu stajem. Cura je iz jedne malo drugačije priče, ne oglašava se javno i ne bi bilo nikako fer da neko ovdje nasluti njen identitet. Ovaj izvor dopamina sam otkrio ludom srećom i u odsustvu Crystal se trenutno najviše volim napajati na njemu.

- mnogo toga 👍

Ocjena - 8,5/10, raspon usluge - 10/10 (redovno obilaziti)

Rečenica za kraj - neviđen dar za prepoznavanje klijentovih potreba i bespogovorno ispunjavanje istih.

4. Ana - Srbijanka za koju mislim da je prije nekih sedam-osam godina radila na relaciji Banjaluka-Mostar pod imenom Maja/Anica. U međuvremenu je napravila jedan profil za odrasle, pa je cijena (vjerovatno na bazi toga što je sad, je li, "poznata") nekoliko puta poskočila.

Jednog vrućeg ljetnog dana mi se opasno prijebalo dok sam lutao gradom, a kako su svi drugi brojevi bili nedostupni odlučim da joj se javim bez nekih velikih očekivanja. Ona za divno čudo ekspresno odgovori da mogu odmah doći, pa sam tako kroz dvadesetak minuta već bio na njenim vratima. Ako bih svoj utisak o ovoj curi mogao sažeti u jednu riječ, onda bi to definitivno bila riječ "prosjek". Jedino što kod nje odudara od zlatne sredine jeste jako dobar oral, a drugi adut bi joj, barem kod ponekih muškaraca, mogao biti aktivni rimming koji je uključen u cijenu. Sa druge strane, naglasio bih da cura odiše nekom teškom sumornošću, iako mislim da po prirodi i nije takva. Moj melanholičan karakter od žena zahtijeva da me razvesele, a kod nje toga nema ni u tragovima.

Sve u svemu, po meni je cijena apsolutno previsoka za ono što nudi, tako da sam bio samo jednom i neću se vraćati.

- lokacija 👍 oral 👍 fetišizam 👍

- nerealno visoka cijena 👎 prosječna usluga 👎sumornost 👎

Ocjena - 5/10 (za otići jednom ili nijednom)

Rečenica za kraj - previše novca za prosječnu curu i isto takvu uslugu.

5. Lenka - još jedna Srbijanka koja se već izvjesno vrijeme pretežno oglašava na AS Oglasima. Prvi utisak stečen putem dopisivanja na Whatsapp-u je bio pozitivan i davao nadu da će i gostoprimstvo biti isto takvo, ali nažalost gotovo sve što sam doživio na licu mjesta je bilo suprotno tome. Prvi šok - nakon izlaska iz kupatila sam barem desetak minuta sjedio sam na krevetu zato što je ona kuckala na telefonu u drugoj prostoriji. Drugi šok - Lenka ne dozvoljava da ju se dira dok je u odjeći što praktično znači da je predigra isključena. Budući da kod mene preovladava uslovno rečeno "žensko" poimanje seksa, što će reći da dugačku predigru smatram neizostavnim i najvažnijim dijelom seksualne igre, Lenkino odbijanje da je pipnem je za mene bio veliki turn off, jer me time praktično natjerala da se odmah skinemo i pređemo na fizički kontakt. Treći šok - kada smo prešli na fizički kontakt, Lenka je već nakon dvije-tri promijenjene poze rekla da više ne može i da bi trebali završavati. Ali da ne bude da je samo kudim, reći ću i to da je ispunila neke moje fetiš fantazije i sa tim sam stvarno bio zadovoljan. Ne bih se vratio nikad više u taj stan, ali moram, jer nisam isprobao Maju. 😀

- dogovor 👍 fetišizam 👍

- kuckanje po telefonu 👎 nema dodirivanja (predigre) 👎 sumornost 👎 požurivanje 👎

Ocjena - 3/10 (zaobići)

Rečenica za kraj - Iznevjerena očekivanja.

6. Elena - druga cura iz superteške kategorije. Dolazak do njenog stana podsjeća na scene iz američkih akcionih debil-filmova, ali na kraju je bitno da ipak dođeš do cilja. Cura nije neljubazna, ne požuruje i slično kao mnoge druge, ali mi je ipak zasmetalo što se baš nekako osjeti da se bavi ovim samo zbog novca. Po gabaritima je jako slična Dori, s tim da su kod Elene kilogrami malo bolje raspoređeni (grudi su veće, a guza kompaktnija i utreniranija, pa uprkos masi ide kao po loju👌 Pored toga, Elena je malo ljepša u faci i radi bolji oral, ali za razliku od Dore nije sklona submisivnosti i nudi samo klasiku. Kada ih stavimo na vagu po meni su tu negdje, odlučuju nijanse i lične preferencije. Lično bih prednost dao Dori obzirom da mi je submisivnost nakon mogućnosti snimanja, usluga kojoj se najviše obradujem kada vidim da cura to nudi.

- lokacija (prostor) 👍 faca 👍 atributi 👍 oral 👍

- nedostatak entuzijazma 👍 nema misionarske 👎 radi samo klasiku 👎

Ocjena - 6,5/10 (otići jednom do dva puta)

Rečenica za kraj - lijepa i relativno utrenirana bucka koja bi mogla biti puno bolja kada bi unijela malo više entuzijazma u svoj posao.
Kako se moze doci do Klinke ako radi jos
 
za snjezu i maserku iz celinca mogu potvrditi isto to.. ove iz superteske kategorije ne posjecujem, no ko voli OK.. e tu pod br. 3 /klinka nazalosrmt nisam uspio upoznati..
 
Banjaluka zasluzuje svoju temu,

Lenka je odlicna, Otisao sam zaista zadovoljan od nje.
Pa hajde opiši svoje iskustvo sa njom. Puno je zanimljivije kada svako detaljno opiše kako mu je bilo, pa kad imamo 10-15 takvih prikaza onda ćemo imati i jasniju sliku o tome kakva je stvarno cura. Tako po meni funkcioniše ozbiljna tema. Eto, tebi je Lenka odlična, a meni je bila veliko razočaranje.
 
Još jedna ideja mi je pala na pamet - pravljenje Viber grupe koja bi imala osam do deset ozbiljnih članova (jer sumnjam da se u BL može naći više od toga, a i nema potrebe). Bila bi to grupa zatvorenog tipa, a za ulazak u nju bi se trebalo ispuniti nekoliko uslova. Uslovi bi izgledali recimo ovako:
1. Minimum dvije godine članstva na ovom forumu
2. Minimalno deset detaljno napisanih recenzija za Banjaluku
3. Dodatno testiranje koje bi se obavilo preko privatnih poruka.
Na taj način bi sa jedne strane napravili otklon od ljudi koji svako malo prave nove profile, nude razmjenu nepostojećih brojeva, smaraju cure kada dobiju prave brojeve i na kraju ne odu kod njih (takvih je 90%). Sa druge strane, time bi podsticali sve članove da u ovoj temi pišu recenzije. Grupa bi služila za razmjenu povjerljivijih informacija, posebno o onim curama koje se ne oglašavaju javno, dok bi ova tema zadržala svoju svrhu. Onaj ko bi informacije iz Viber grupe objavio javno bi se automatski izbacio iz grupe. Takođe, mogli bi tu pisati i o iskustvima iz drugih gradova.
Vaša mišljenja o ovoj ideji?
 
Mislim da je došlo krajnje vrijeme da barem veći gradovi u Bosni dobiju svoju temu, jer cifra od preko 35 000 komentara u temi za Bosnu gotovo da nadilazi broj komentara za sve hrvatske gradove i županije. Moja želja je da se ovdje pišu detaljni prikazi cura koje rade u Banjaluci, da poredimo jedni sa drugima iskustva i da se forum ne pretvori u prdačinu kao što je pomenuta tema za čitavu BiH gdje dominiraju debilizmi, vantematske rasprave i bezbroj puta ponovljena pitanja na koja se odgovori nalaze na tražilici ili guglu. Ako već ne možete pronaći broj ili informaciju o nekoj curi ili želite da se svađate, pošaljite pp dotičnoj osobi koja je pisala prikaz za tu curu ili vas je vređala, da ne zatrpavamo forum takvim glupostima. Takođe, pozivam cure koje rade u BL ili najavljuju dolazak kod nas, da to slobodno objave ovdje. Hajde da i mi iz Bosne pokažemo da smo u stanju napraviti jednu normalnu temu, valjda nam je to svima u interesu...

I još jedna stvar prije prelaska na recenzije - pisao sam svoje doživljaje "ni po babu ni po stričevima", iskreno i bez zle namjere; ako se neka cura nađe uvređena ili oštećena ja joj se unaprijed izvinjavam, to je mišljenje samo jednog klijenta. Takođe, želim napomenuti da su ocjene dodjeljivane prema mjerilu trenutne ponude u Banjaluci; kada bih uzeo neki opštiji reper (npr. Balkan ili čitavu Evropu) onda bi većina cura dobila ocjenu-dvije manje. Oprostite mi usput i na skribomaniji, sjeban je to porok. 🙏 Pa da krenemo redom:

Cure koje trenutno rade u Banjaluci:

1. Snježa - kada bih morao izdvojiti tri najvažnije stvari koje tražim od djevojaka u ovom sportu onda bi na prvom mjestu definitivno bio personality, na drugom usluga i raspon usluge (što više toga van klasike to bolje), dok bi izgled zauzeo treću poziciju. Džek-pot iz mog ugla znači naći curu u kojoj su objedinjene te tri stvari (to bi bila Crystal). Ali kada bih morao da biram između dosadne ili arogantne cure sa TOP tijelom i prijatne cure prosječnog izgleda uvijek bih izabrao ovu drugu. Ako se osjećam ugodno dok sam sa njom, 60% mojih prohtjeva je time već ispunjeno i znam da neću otići nezadovoljan kakav god bio ostatak priče.

Eto odgovora na pitanje zašto osvrte započinjem baš sa Snježom. Kada bih napravio presjek od nekih četrdesetak cura u koliko sam do sada na ovaj način umočio, teško bi mi se bilo sjetiti još neke kod koje se ama baš nijedne sekunde nisam osjetio kao automat za vađenje novca. Taj ružni osjećaj uglavnom visi u zraku, kod jednih konstantno, kod drugih na momente, ali kod Snježe NIKAD. Da se razumijemo, ne može seks za novac biti tako čaroban kao seks sa voljenom osobom, ali sam sa Snježom definitivno najbliži tom osjećaju. Evo i sada, dok ovo pišem, mi je neka toplina oko srca iako nisam zaljubljen.

Nažalost, ne idem joj redovno iz razloga što volim isprobavati nove cure, ali ona je konstanta kojoj ću se uvijek vraćati. Ovom sportu (i ovom svijetu!) nedostaje takvih djevojaka i zato me povećanje tarife neće sprečiti da nastavim dolaziti i dalje.

- dogovor 👍 lokacija 👍 toplina (GFE) 👍 ljubaznost (razgovor) 👍 zalaganje 👍 predigra 👍 ne gleda na sat 👍 ne dira telefon 👍 guza 👍 seks 👍

(nije TOP model, ali ne mogu zaista ništa da navedem kao neku veću manu, cura da 120% od sebe u ta dva sata)

Ocjena - 8,5/10 (vrijedna redovnog obilaska)

Rečenica za kraj - istinska anomalija u mračnom kurvokosmosu laži, arogancije i materije. ❤️

2. Dora - prva od tri cure iz superteške kategorije. Stari engleski plemići su ovakve žene nazivali veličanstveno gojaznim, a ni ja nemam ništa protiv većih gabarita pod uslovom da ljulja kako treba. A ovdje se bogami ljulja kao da si na brodu; osjećao sam se kao Melvilov kapetan Ahab dok je očajnički pokušavao savladati okeansku neman, s tim da je on pokušavao ukrotiti kita, dok je ovdje kita pokušavala biti krotitelj. Ovo pišem pola u šali, a pola bogami i u zbilji, jer su vam zaista potrebni veliko iskustvo i velika vještina da bi u doggy pozi upravljali tom lelujajućom masom. Misionarska bi znatno olakšala stvar, ali neće ona, kao i većina cura njenih gabarita. Svakako je pohvalno to što je dobar dio te mase uskladišten u njenoj pozadini, ali su zato sise nesrazmjerno malene u odnosu na ostatak tijela što bih naveo kao njen najveći tjelesni nedostatak.

Što se tiče same usluge, ima tu nekoliko negativnih stvari koje ću navesti u donjem dijelu prikaza, ali sve te minuse ona kod mene kompenzuje submisivnošću. Cura nije naročito zainteresovana, ali kada doplatom uključiš taj sub-mod postaje mnogo zanimljivije, kako klijentu, tako čini se i njoj. To je i glavni razlog zašto joj se povremeno vraćam, jer je malo cura koje dopuštaju tu, meni tako dragu vrstu nastranosti.

Na samom kraju moram curu pohvaliti za jedan lukav trik - ukrala je identitet od Elene (koja se na početku isto oglašavala kao Dora) i tako se probila na račun tuđe slave. 😀

- ljubaznost 👍 prostor 👍 submisivnost 👍

- zatamnjena soba 👎 ne skida se do kraja 👎 misionarska isključena 👎

Ocjena - 7/10 (povremeno obići)

Rečenica za kraj - Ako masu smatrate mamom, onda ste ovdje na pravoj adresi.

3. Klinka - kada sam ovu malu doveo u apartman, izgledala je tako povučeno i stidljivo da sam pomislio da se neće htjeti ni skinuti, a kamoli nešto više. Ali ljudi moji, kakav zaokret se dogodio kada je izašla iz kupatila, ustremila se pogledom prema meni i... tu stajem. Cura je iz jedne malo drugačije priče, ne oglašava se javno i ne bi bilo nikako fer da neko ovdje nasluti njen identitet. Ovaj izvor dopamina sam otkrio ludom srećom i u odsustvu Crystal se trenutno najviše volim napajati na njemu.

- mnogo toga 👍

Ocjena - 8,5/10, raspon usluge - 10/10 (redovno obilaziti)

Rečenica za kraj - neviđen dar za prepoznavanje klijentovih potreba i bespogovorno ispunjavanje istih.

4. Ana - Srbijanka za koju mislim da je prije nekih sedam-osam godina radila na relaciji Banjaluka-Mostar pod imenom Maja/Anica. U međuvremenu je napravila jedan profil za odrasle, pa je cijena (vjerovatno na bazi toga što je sad, je li, "poznata") nekoliko puta poskočila.

Jednog vrućeg ljetnog dana mi se opasno prijebalo dok sam lutao gradom, a kako su svi drugi brojevi bili nedostupni odlučim da joj se javim bez nekih velikih očekivanja. Ona za divno čudo ekspresno odgovori da mogu odmah doći, pa sam tako kroz dvadesetak minuta već bio na njenim vratima. Ako bih svoj utisak o ovoj curi mogao sažeti u jednu riječ, onda bi to definitivno bila riječ "prosjek". Jedino što kod nje odudara od zlatne sredine jeste jako dobar oral, a drugi adut bi joj, barem kod ponekih muškaraca, mogao biti aktivni rimming koji je uključen u cijenu. Sa druge strane, naglasio bih da cura odiše nekom teškom sumornošću, iako mislim da po prirodi i nije takva. Moj melanholičan karakter od žena zahtijeva da me razvesele, a kod nje toga nema ni u tragovima.

Sve u svemu, po meni je cijena apsolutno previsoka za ono što nudi, tako da sam bio samo jednom i neću se vraćati.

- lokacija 👍 oral 👍 fetišizam 👍

- nerealno visoka cijena 👎 prosječna usluga 👎sumornost 👎

Ocjena - 5/10 (za otići jednom ili nijednom)

Rečenica za kraj - previše novca za prosječnu curu i isto takvu uslugu.

5. Lenka - još jedna Srbijanka koja se već izvjesno vrijeme pretežno oglašava na AS Oglasima. Prvi utisak stečen putem dopisivanja na Whatsapp-u je bio pozitivan i davao nadu da će i gostoprimstvo biti isto takvo, ali nažalost gotovo sve što sam doživio na licu mjesta je bilo suprotno tome. Prvi šok - nakon izlaska iz kupatila sam barem desetak minuta sjedio sam na krevetu zato što je ona kuckala na telefonu u drugoj prostoriji. Drugi šok - Lenka ne dozvoljava da ju se dira dok je u odjeći što praktično znači da je predigra isključena. Budući da kod mene preovladava uslovno rečeno "žensko" poimanje seksa, što će reći da dugačku predigru smatram neizostavnim i najvažnijim dijelom seksualne igre, Lenkino odbijanje da je pipnem je za mene bio veliki turn off, jer me time praktično natjerala da se odmah skinemo i pređemo na fizički kontakt. Treći šok - kada smo prešli na fizički kontakt, Lenka je već nakon dvije-tri promijenjene poze rekla da više ne može i da bi trebali završavati. Ali da ne bude da je samo kudim, reći ću i to da je ispunila neke moje fetiš fantazije i sa tim sam stvarno bio zadovoljan. Ne bih se vratio nikad više u taj stan, ali moram, jer nisam isprobao Maju. 😀

- dogovor 👍 fetišizam 👍

- kuckanje po telefonu 👎 nema dodirivanja (predigre) 👎 sumornost 👎 požurivanje 👎

Ocjena - 3/10 (zaobići)

Rečenica za kraj - Iznevjerena očekivanja.

6. Elena - druga cura iz superteške kategorije. Dolazak do njenog stana podsjeća na scene iz američkih akcionih debil-filmova, ali na kraju je bitno da ipak dođeš do cilja. Cura nije neljubazna, ne požuruje i slično kao mnoge druge, ali mi je ipak zasmetalo što se baš nekako osjeti da se bavi ovim samo zbog novca. Po gabaritima je jako slična Dori, s tim da su kod Elene kilogrami malo bolje raspoređeni (grudi su veće, a guza kompaktnija i utreniranija, pa uprkos masi ide kao po loju👌 Pored toga, Elena je malo ljepša u faci i radi bolji oral, ali za razliku od Dore nije sklona submisivnosti i nudi samo klasiku. Kada ih stavimo na vagu po meni su tu negdje, odlučuju nijanse i lične preferencije. Lično bih prednost dao Dori obzirom da mi je submisivnost nakon mogućnosti snimanja, usluga kojoj se najviše obradujem kada vidim da cura to nudi.

- lokacija (prostor) 👍 faca 👍 atributi 👍 oral 👍

- nedostatak entuzijazma 👍 nema misionarske 👎 radi samo klasiku 👎

Ocjena - 6,5/10 (otići jednom do dva puta)

Rečenica za kraj - lijepa i relativno utrenirana bucka koja bi mogla biti puno bolja kada bi unijela malo više entuzijazma u svoj posao.
Svaka cast na detaljnim opisima
 
Još jedna ideja mi je pala na pamet - pravljenje Viber grupe koja bi imala osam do deset ozbiljnih članova (jer sumnjam da se u BL može naći više od toga, a i nema potrebe). Bila bi to grupa zatvorenog tipa, a za ulazak u nju bi se trebalo ispuniti nekoliko uslova. Uslovi bi izgledali recimo ovako:
1. Minimum dvije godine članstva na ovom forumu
2. Minimalno deset detaljno napisanih recenzija za Banjaluku
3. Dodatno testiranje koje bi se obavilo preko privatnih poruka.
Na taj način bi sa jedne strane napravili otklon od ljudi koji svako malo prave nove profile, nude razmjenu nepostojećih brojeva, smaraju cure kada dobiju prave brojeve i na kraju ne odu kod njih (takvih je 90%). Sa druge strane, time bi podsticali sve članove da u ovoj temi pišu recenzije. Grupa bi služila za razmjenu povjerljivijih informacija, posebno o onim curama koje se ne oglašavaju javno, dok bi ova tema zadržala svoju svrhu. Onaj ko bi informacije iz Viber grupe objavio javno bi se automatski izbacio iz grupe. Takođe, mogli bi tu pisati i o iskustvima iz drugih gradova.
Vaša mišljenja o ovoj ideji?
To si u pravu, pogotovo za smarace. Dam liku sa forum broj od jedne cure koja nece da se javno oglasava, naravno prvo uz njeno dopustenje. Na kraju lik je smaro, cjenko se, te moze li je prvo viditi kako izgleda, ovo ono 🤦. Na kraju zbog njega i mene otpilila.
 

TELEFONSKI SEX UŽIVO

Nazad
Vrh