Moram priznat da sam se u ovih zadnjih 2-3 strane pomalo i pogubio... Na neki način gotovo svi u pravi i u krivu...
A ove rasprave uopće ne bi trebalo biti da se svi ponašaju kako treba... Sad će me možda moj "rod" (masculinum) napast, ali činjenica je slijedeća: žena je uvijek ta koja bira...! Amen! Možemo mi sebe smatrat lovcima ovakvim, onakvim..., jok, suhe fige, mi smo uvijek lovina jer je žena ta koja bira. Svi smo mi kao bili lovci na svoje sadašnje, bivše, buduće cure, partnerice, bilo životne, bilo povremene ili privremene..., da one nisu nas odabrale (pa makar bila to i jedna noć), mogli bi se mi na trepavice postavit ali rezultata ne bi bilo... E, sad je problem što velika večina misli da kad ide do prijateljice noći da ju je kupio zato što je nešto platio... Nisu žene roba na polici pa da ju kupiš i možeš s njom raditi što hočeš i očekivat da češ dobit sve što si si u glavi zamislio... I prijateljice noći imaju itekako pravo birat s kime će biti (nedaj Bože, to ni jednoj ne želim da je neka životna situacija natjera da ne može birati), i kada će biti i zato nebi trebalo biti srđbe ako se ne javlja ili ne javlja više na telefon... Ako se javi, dogovori termin, jasno da se toga i treba pridržavati (uvijek se može pojavit i neka "viša sila", ali bi to trebala biti rijetka iznimka)... I jasno da svaka ima svoju cijenu u skladu s mišljenjem što vrijedi... Možda nekad realno, možda nekad nerealno, ali nebitno sad... Cijenkanje? Ako znaš cijenu, a van tvog buđeta je, ne idi toj, potraži povoljnije! Jel ideš u pekaru pa se cijenkaš? Jel ideš u Konzum pa se cijenkaš? Jel uđeš u autosalon mercedesa pa tražiš da ti auto vrijedan 70000 nečeg prodaju za 45000 nečeg? Naravno da ne, odmah će te izbacit van... A to su samo stvari... A tu su žene, ljudska bića, nama draga... I tako se prema njima treba ponašat. Ako nisi imao prije neku vezu, (bez obzira kako završila) u kojoj si osjetio kako se treba ponašat prema ženi, ne treba ići ni prijateljici noći... Ako se već ide, prema njoj se treba ponašat đentlmenski, pristojno, fino.. I ako se tako ponašaš, tako će se i ona u pravilu ponjeti i prema tebi... (i ona ima pravo na svoje "žute minute", jbg. desi se)... E sad, ako si se ti prema njoj ponašao maximalno korektno, uglavnom će se i ona prema tebi... I sad ono po meni bitno: u tom slućaju nečeš imat osjećaj da si nešto kupio, da si nešto platio, već češ imat osjećaj da si ju nagradio za ono što ti je pružila! Puno, puno bolji osjećaj! A i njen će sigurno biti bolji jer se neće osjećat kupljenom, već nagrađenom (uz svu onu pristojnost i pažnju na samom početku)... Zapamtit će te...! Drugi put kad dođeš bit će još susretljivija... Treći put još više... Razvije se neko povjerenje (je to odnos i dalje uzajamnog interesa, "nešto za nešto"), ali je sasvim drugačiji... Ako i dalje dolaziš, neće ti više gledat na sat..., (neće ti smanjit tarifu, pa treba joj lova), ali ako nema nekog drugog baš najavljenog, produžit će ti vrijeme i to nemalo, na kraju češ se osjećat kao da odlaziš od dobre frendice... O da, tako je to... zato shvaćam one (ne znam koji su to pisali, ali neki već jesu prije mene) i podržavam njihov postupak dase ne cjenkaju, već dapaće, znaju ostaviti i više kunića...
Eto, ja tolko, a sad paljba... ;-)