Ovakovu glupost vec dugo nisam cuo...ajmo malo sa financijskom pismenoscu.
1. SVIMA koji su u sustavu PDV-a taj isti PDV NIJE trosak nego prolazna stavka. Prebija se sa izlaznim PDV-om koji placa krajnji korisnik roba ili usluga. To znaci da taj tvoj frizer placa sampon i boju za kosu koje koristi prilikom pruzanja usluge BEZ PDV-a...ti, ja i kurva koja si tim istim samponom pere kosu taj sampon placamo sa PDV-om i nemamo mogucnost odbitka predporeza. Dakle, logika ti je potpuno pogresna, a o financijskoj pismenosti necu niti pricati.
2. Ponavljam, kakve veze ima sustav PDV-a sa time sto ce kurve uskoro, ili vec i sada, vise placati najam stanova, struju u tim istim stanovima, plin za grijanje tih istih stanova, plin za toplu vodu koju utrosi svaki od nas kada se dva puta otusira, kurtone, pomade, sampone, lubrikante, aviokarte, autobusne karte, taxi usluge, hranu itd...kao i mi svi uostalom..
I jos nesto, kada vec ovako olako vrijedjas, cisto za tvoju informaciju, imam 4 firme, godisnje fakturiram preko 20 miliona kuna, a na kurve i svaleraciju mjesecno trosim oko 2000 eura...zato jer mi se moze, zato jer sam financijski pismen i zato jer znam zaraditi.